h_j_1.jpg

Wil je graag weten of Hatha Yoga of Kinderyoga wat voor jou of je kind is, dan nodig ik je graag uit voor een proefles. In de kleinschalige studio in de wijk Oosterheem (Zoetermeer) geef ik Hatha yoga en Kinderyoga.

Hatha yoga bestaat uit houdingen en oefeningen waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. De oefeningen zijn er op gericht je bewust te maken van de spanning in het lichaam. Spanning maakt de spieren kort en stijf, waardoor je belemmerd wordt bij het maken van bewegingen. Ook wordt daardoor de doorbloeding in spieren en organen minder. Uiteindelijk zorgt het voor allerlei klachten: nek-, schouder- en rugklachten, concentratie- en ademhalingsproblemen. De spanning in het lichaam wordt weer losgemaakt en losgelaten door het bewuste gebruik van de ademhaling. 

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarbij plezier voorop staat. Tijdens de les maken de kinderen spelenderwijs kennis met yoga. Door een combinatie van oefeningen, dans, expressie en spel wordt yoga een waar avontuur. We gaan bijvoorbeeld met piraten mee op reis, belanden in de middeleeuwen of gaan op vakantie. Andere avonturen zijn bijvoorbeeld in de jungle, spelen in een musical, drakenland of een dag als superheld.

Wie is Jeanet?

Ik ben Jeanet Esser, ben getrouwd, moeder van 2 volwassen kinderen en ik heb 12 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt. In het verleden heb ik een praktijk gehad voor Touch for Health en heb veel aan Mindfulness gedaan.

Naast mijn werk ben ik mij gaan verdiepen in yoga en heb met veel plezier de yogadocentenopleiding gedaan. Deze heb ik oktober 2016 afgerond en rond die tijd ben ik ook begonnen met mijn eerste groep voor Hatha yoga op donderdag avond.

In het speciaal onderwijs heb ik veel ervaring opgedaan met kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Ik was daar onderwijsassistent en spelbegeleider. Daar heb ik dus al veel met kinderen gewerkt. Vooral het spel met de kinderen helpt hen heel erg in hun ontwikkeling. Vanuit dat inzicht ben ik na mijn yogaopleiding doorgegaan met Kinderyoga. Nu ga ik de kennis die ik heb opgedaan met spelbegeleiding, als onderwijsassistent en met Kinderyoga bundelen en in de praktijk brengen. De Kinderyoga geef ik zowel in het Mindfullnesscentrum te Alphen aan den Rijn als in Zoetermeer.

Met plezier wil ik kinderen door middel van yoga tot rust laten komen in deze gejaagde wereld. Graag wil ik ook jou enthousiast maken en meenemen in de beleving van yoga!

Wat kan je bij ons doen?

HATHA YOGA

Last van stress, nek- of rugklachten?

Probeer dan eens een yogales! In een uur doorlopen we verschillende houdingen waarbij het hele lichaam aan bod komt. Daarbij staat een bewuste ademhaling centraal. Dit helpt om zowel lichaam als geest te ontspannen. Enkele voordelen van yoga:

• Energie en ontspanning
• Goede nachtrust
• Rust in je hoofd
• Lagere bloeddruk
• Verbeterde ademhaling
• Soepel en lenig lichaam

De lessen zijn kleinschalig en geschikt voor iedereen, ongeacht ervaring of conditie. 

KINDERYOGA

Laat je kind kennis maken met yoga!

Speciaal voor kinderen van 3-12 jaar geven we yogalessen waarin beweging, meditatie en creativiteit centraal staan. Iedere les duurt een uur en staat in het teken van een ander thema, van dieren tot sprookjes.

Spelenderwijs werken de kinderen aan een bewuste ademhaling, die zorgt voor meer concentratie, rust en zelfvertrouwen. De yogalessen zijn niet competitief en iedereen kan meedoen. De groepen zijn klein en per leeftijd ingedeeld. Zo is er genoeg persoonlijke aandacht voor ieder kind.

 

 

Waar kan je ons vinden?

Zoetermeer

Kleinschalige studio waar ik les geef aan groepen van maximaal 6 personen

Hier een impressie van de locatie

Route

Alphen aan den Rijn

Op deze lokatie geef ik alleen Kinderyoga

Route

 

Contact

Jeanet Esser

06 20628414

Email